Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 27 april 2012 Nieuwe toekomst voor het Badhuis in Haarlem, het Logementsgebouw in Den Helder en het Poldermuseum in Heerhugowaard

Het programma Herbestemming Noord-Holland, een initiatief van de provincie Noord-Holland, geeft leegstaande, karakteristieke gebouwen een nieuwe kans en inspiratie voor de omgeving.

De afgelopen weken konden eigenaren van markante gebouwen hun ideeën voor herbestemming indienen. Een externe selectiecommissie heeft uit alle inzendingen drie ideeën gekozen: het Badhuis in Haarlem, het Logementsgebouw in Den Helder en het Poldermuseum in Heerhugowaard. Op donderdag 10 mei 2012 geeft gedeputeerde Elvira Sweet het officiële startsein voor het programma Herbestemming NH 2012.

Drie winnende ideeën

De selectiecommissie, bestaande uit herbestemmingsexperts Liesbeth Jansen, voormalig directeur van de Westergasfabriek te Amsterdam, Frank Strolenberg van het Nationaal Programma Herbestemming en Onno Meerstadt van Stadsherstel Amsterdam, heeft met interesse naar in de totaal zeven inzendingen gekeken. Zij toetsten de ideeën op een aantal criteria zoals cultuurhistorische waarde van het gebouw, betekenis van het idee voor de omgeving en de kwaliteit van het idee. Bij het Badhuis in Haarlem viel bijvoorbeeld de inzet van buurtgebonden activiteiten erg in de smaak.

Programma 2012

In de periode van begin mei tot begin september 2012 organiseert het programma Herbestemming NH voor de drie winnende ideeën inspirerende sessies waarbij omwonenden en experts innovatieve ideeën voor herbestemming van de betreffende gebouwen genereren. Op donderdag 10 mei 2012 om 15.00 uur geeft gedeputeerde Cultuur, Bestuur en Zorg Elvira Sweet het officiële startsein voor het programma Herbestemming NH 2012 in het Badhuis te Haarlem. De initiatiefnemers van het Badhuis Haarlem, Logementsgebouw Den Helder en Poldermuseum Heerhugowaard presenteren hun ideeën voor herbestemming.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de kick-off op 10 mei 2012 via .

Op vrijdag 7 september 2012 wordt het programma met de Dag van de Herbestemming afgesloten; een inspirerende bijeenkomst over de kansen van Herbestemming in Noord-Holland. Meer nieuws over Herbestemming Noord-Holland en alle activiteiten vindt u op www.herbestemming-nh.nl

Created in Noord-Holland zoekt in opdracht van de provincie Noord-Holland nieuwe bestemmingen voor karakteristieke gebouwen. De provincie Noord-Holland wil haar rijke culturele erfgoed, waaronder monumenten, behouden en toegankelijk maken.

Het draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de omgeving voor bewoners, bezoekers en ondernemers en geeft een gebied een eigen identiteit. Monumenten een nieuwe bestemming geven voorkomt leegstand. De provincie Noord-Holland stimuleert herbestemming. Niet alleen in financiële zin, maar ook door omwoners, gemeenten en ontwikkelaars bij elkaar te brengen. Created in Noord-Holland is onderdeel van Cultuurcompagnie Noord-Holland. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl