Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 08 mei 2012 Gemeente Den Helder legt bouwstop op pand Keizerstraat

De gemeente Den Helder heeft de eigenaar van het pand aan de Keizerstraat 1a (boven de winkels van de Belcompany en Vera Moda) een bouwstop opgelegd. De man wil hier appartementen realiseren maar houdt zich niet aan de voorschriften. Voordat hij zijn werkzaamheden mag voortzetten moet hij brandwerende maatregelen treffen.

De gemeente heeft sinds begin vorig jaar meerdere controles uitgevoerd op de bouwwerkzaamheden in het pand. Hieruit bleek dat er zonder vergunning werd verbouwd, dat op illegale wijze asbest werd gesloopt en dat de brandveiligheid niet in orde was. De gemeente liet het pand daarom sluiten.

In november 2011 bleek het asbestprobleem verholpen en in maart van dit jaar was het pand weer voldoende brandveilig. Bij een nieuwe controle van 26 april 2012 bleek echter dat de brandwerende scheidingen tussen het trappenhuis (de enige vluchtroute) en de in aanbouw zijnde appartementen door de sloopwerkzaamheden beschadigd zijn geraakt of zelf volledig ontbreken. De gemeente vindt gebruik van het pand hierdoor wederom ontoelaatbaar. De eigenaar heeft een bouwstop gekregen en mag pas weer verder als hij eerst de noodzakelijke brandwerende maatregelen treft.

Brandveiligheid heeft voor de gemeente de hoogste prioriteit in de handhaving. Het pand in de binnenstad van Den Helder grenst bovendien aan woningen. De bewoners daarvan lopen ook gevaar door deze brandgevaarlijke situatie.

Toezichthouders van de gemeente controleren samen met de politie op de naleving van de bouwstop. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl