Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 09 mei 2012 Eerste energie nulwoning ontvangt subsidie - Start subsidie op zonnepanelen op Texel

Op woensdagmiddag 25 april 2012 overhandigde wethouder Hercules van de gemeente Texel een subsidiecheque aan de bewoners van de eerste energie nulwoning op Texel. Een woning waarbij er met duurzame energie opwekking, zoals zonnepanelen, evenveel energie wordt opgewekt als dat er wordt verbruikt.

Het betreft de woning van de familie Dormaal aan 't Zouteland in Den Hoorn. Ook de tweede energienulwoning van de familie Vermeulen, eveneens aan 't Zouteland, is inmiddels gereed.

De subsidie voor energie nulwoningen maakt deel uit van de gemeentelijke regeling 'energiezuinig wonen' die nu bijna tien maanden loopt. In deze periode is inmiddels voor bijna € 650.000,- aan subsidiebeschikkingen afgegeven. De regeling geldt voor bestaande woningen en nieuwbouwwoningen.

Nieuwe subsidieregeling voor zonnepanelen

Tevens geeft wethouder Hercules tijdens deze gelegenheid het startsein voor subsidie op aanschaf van pv-panelen. Tot op heden maakte dit nog geen onderdeel uit van de gemeentelijke subsidieregeling, maar vanaf dat moment kan ook hiervoor subsidie aangevraagd worden bij het Energieloket dat gevestigd is in het gemeentehuis. Daarnaast wordt tegelijkertijd samen met Urgenda de regeling en website wijwillenzon.nl gelanceerd. Een regeling waarmee de aanschaf van zonnepanelen wel héél voordelig wordt.

Gemeente Texel heeft de ambitie om in 2020 alle benodigde energie zelf duurzaam op te wekken. Hierbij facilliteert, motiveert en voert de gemeente zelf duurzame projecten uit. De gemeente werkt daarvoor ondermeer samen met TexelEnergie en Stichting Duurzaam Texel. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl