Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 11 mei 2012 Voormalig postkantoor in Den Helder geen gemeentelijk monument

Het voormalige postkantoor in Den Helder aan de Middenweg 172 is geen gemeentelijk monument.

Dat is het oordeel van de Commissie voor de Ruimtelijke Kwaliteit die het verzoek daartoe behandelde. Het College van B&W heeft besloten het advies en de motivering over te nemen.

Het voormalige postkantoor heeft kenmerken van de wederopbouwarchitectuur. Toch heeft de Commissie voor de Ruimtelijke Kwaliteit geadviseerd het gebouw aan de Middenweg 172 niet aan te wijzen als gemeentelijk monument. Het gebouw heeft hiervoor, mede gezien de ligging van het gebouw, onvoldoende monumentale kwaliteit.

De afwijzing tot gemeentelijk monument volgt op afwijzingen van andere adviescommissies om het pand de status van rijks- of provinciaal monument te geven.

Verfraaing

De gemeente Den Helder heeft een sloopvergunning voor dit pand. Het stationsgebied moet een metamorfose ondergaan die de entree van de stad aanzienlijk zal verfraaien.

Onderdeel van de plannen is een nieuw stadhuis op de locatie van het oude postkantoor. Sloop van het oude postkantoor is alleen aan de orde als en wanneer nieuwbouw start. De gemeenteraad gaat hier binnenkort besluiten over nemen. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl