Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 31 mei 2012 Rioolverbetermaatregelen Oudesluis in de Melchiorstraat en de Sportlaan (Juni - Juli 2012)

Van 4 juni tot en met 27 juli worden in de Melchiorstraat en de Sportlaan in Oudesluis rioolverbetermaatregelen uitgevoerd. De bewoners van de betreffende straten hebben hierover begin april een brief ontvangen.

Melchiorstraat

In de Melchiorstraat, ter hoogte van huisnummer 10 t/m 40, wordt een gescheiden vuil- en regenwaterstelsel aangelegd. Hierdoor wordt het mogelijk het regenwater van de straat af te voeren naar de naastgelegen sloot. In de toekomst wordt het dan ook mogelijk om het regenwater van de woningen af te voeren naar de sloot.

Graafwerk blijft beperkt tot het gedeelte van de Melchiorstraat waar het gescheiden vuil- en regenwaterstelsel wordt aangelegd. Het verwijderde asfalt wordt na de aanleg vervangen door straatstenen.

Melchiorstraat en Sportlaan

De overige bestaande riolering in de Melchiorstraat, van huisnummer 12 tot aan de Sportlaan en de Sportlaan van nr. 13 tot nr. 71b, wordt voorzien van relining (een kunststof binnenkous in het riool). Over het deel waar relining wordt aangebracht wordt ook een drainage aangelegd. Deze drainage zorgt ervoor dat in natte perioden het grondwaterniveau niet stijgt. Het teveel aan water wordt afgevoerd naar de poldersloot achter de Melchiorstraat. In droge perioden werkt dit systeem andersom en wordt mogelijke verdroging van de ondergrond voorkomen, doordat water uit de poldersloot kan toestromen.

Bereikbaarheid

De aannemer zorgt ervoor dat de woningen, tijdens de werkzaamheden, aan de straatzijde lopend bereikbaar blijven. Bewoners en bezoekers van woningen waar graafwerkzaamheden plaatsvinden worden verzocht tijdelijk hun auto elders te parkeren. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl