Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 04 juni 2012 Puntjes op de i voor brede school Wieringerwaard

Begin mei is gestart met de bouwwerkzaamheden van de brede school in Wieringerwaard. Op 30 mei zijn door de ontwikkelaar en gebruikers ook de laatste details uitgewerkt in het gebruik van kleuren en afwerking. Naar verwachting is het schoolgebouw in september/oktober (dus voor het winterseizoen) wind- en waterdicht. De oplevering staat gepland aan het eind van het eerste kwartaal in 2013. Het streven hierbij is dat de school en de kinderopvang in de meivakantie kunnen verhuizen.

De eerste paal is naar voren gehaald

Voor voorbijgangers lijkt het wellicht dat de bouw van de brede school een tijd heeft stil gestaan, de eerste paal is immers vorig jaar december al geheid door de voormalige wethouder Onderwijs-huisvesting Lia Franken. De betrokken partijen wilden haar deze mogelijkheid geven omdat ze veel voorwerk heeft verricht voor het project. De voorbereidende werkzaamheden voor de bodemwarmtewisselaars voor de warmte opwekking van de school konden hierdoor wel vast uitgevoerd worden. Het bijkomende voordeel hierbij is dat de grond in de tussentijd heeft kunnen rusten. De bodem is namelijk geperforeerd wat vaak wateroverlast en een drassige bodem met zich meebrengt, wat nadelig is voor het funderingswerk.

De uitvoerenden partijen; ontwikkelaar Westerwaard Wonen Den Helder BV, aannemersbedrijf Dozy BV en de gebruikers Surplus en Kappio, hebben ondertussen niet stil gezeten. Zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit is het plan binnen de financiële kaders uitgewerkt, waarbij diverse onderdelen voor het bouwsysteem al in productie zijn. Het bouwsysteem dat gehanteerd wordt betreft een staalconstructie met gevel vullende elementen. Dit bouwsysteem vergt wat meer voorbereiding maar genereert een kortere bouwtijd dan in eerste instantie was aangenomen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl