Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 06 juni 2012 Wethouder Blonk van de gemeente Zijpe geeft gratis energieadvies

Donderdag 31 mei 2012 konden de inwoners van Callantsoog gratis energieadvies krijgen van wethouder Blonk. Hij liep die middag mee met het project Step2Save, een project waarin uitkeringsgerechtigden door Nuon zijn opgeleid tot energieadviseur. Zij gaan alle huishoudens in Schagen, Harenkarspel en Zijpe langs om de inwoners te voorzien van energieadvies. Wethouder Blonk wilde graag eens meemaken hoe het in zijn werk gaat en is dus meegelopen met de adviseurs.

Step2Save is een samenwerkingsproject tussen Nuon, de drie gemeenten, de woningbouwcorporatie Wooncompagnie, en de ISD Kop van Noord-Holland.

Energieadviseurs

De energieadviseurs zijn geselecteerd uit het uitkeringsbestand van de gemeenten. Nuon neemt hen een jaar in dienst voor de duur van het project als energieadviseur. De adviseurs werken onder begeleiding van twee teamleiders en krijgen een opleiding op MBO-2 niveau. Zo krijgen zij een kans om werkervaring op te doen en een diploma te halen. Het team gaat sinds maart 2012 met een herkenbare Step2Save/Nuoncamper de wijken/kernen van de gemeenten in.

Gratis energiebox

Naast een energieadvies ontvangen de bewoners een gratis energiebox. In de energiebox zitten producten om te helpen bij het besparen van energie. Een huishouden kan ruim honderd euro per jaar besparen als het gebruik maakt van de artikelen uit de box. Bewoners kunnen nog meer te besparen als ze ook nog de energieadviezen opvolgen. Dit Step2Save-project kan een CO2-besparing opleveren gelijk aan de uitstoot van 300 auto’s die een rondje om de wereld rijden.

Step2Save

Eerder werd het Step2Save project met veel succes uitgerold in de gemeente Amsterdam. Sinds 2007 zijn daar bij ruim 17.000 sociale huurwoningen een energieadvies uitgebracht. Ook in gemeenten in Groningen zijn in 2011 en 2012 totaal 9.000 adviezen uitgebracht. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl