Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 13 juni 2012 Zaterdag 23 juni 2012: Dag van de Architectuur Den Helder

Wat hebben architectuur en eten met elkaar te maken? Daarover hoort u meer op zaterdag 23 juni 2012, op de Dag van de Architectuur.

Het thema dit jaar is architectuur en voedsel. Op het landelijke menu staan dan ook verrassende evenementen met architectuur en voedsel als ingrediënten. Ook Den Helder besteedt onder de titel 'Eetbaar Den Helder' aandacht aan De Dag van de Architectuur.

Het menu

Zaterdag 23 juni start om 14.00 uur in het gebouw van Triade een 'smaakmakende middag'. Triade, Woningstichting en de gemeente Den Helder namen het initiatief voor deze bijeenkomst. Iedereen is van harte welkom, aanmelding is niet nodig.

Tijdens deze 'heerlijke' middag wordt u verwelkomd door wethouder Pia Bruin.

Daarna krijgt u een inleidend voorafje van Frits op ten Berg (senior stedenbouwkundige van de gemeente Den Helder). Het hoofdgerecht bestaat uit twee gerechten: Jessica Hammarlund Bergmann bericht over onderzoeken in Detroit en in Heerlen en vervolgens presenteert Tessy van Engelen haar onderzoek: Stadslandbouw in Nieuw Den Helder. Het nagerecht wordt verzorgd door Jeen Bijma van De Wering. Hij vertelt over het project in Nieuw Den Helder. Bij mooi weer vindt er een wandeling naar het het project plaats.

De keuken

De Dag van de Architectuur is een goede aanleiding om aandacht te geven aan actuele ontwikkelingen op het gebied van architectuur en stedenbouw. In het kader van het 2012-thema 'architectuur en voedsel' is een van de vragen welke rol architectuur en ruimtelijke ordening spelen bij de productie van en de omgang met onze dagelijkse kost?

Binnen dit thema past het tijdelijk gebruik van braakliggende gronden in Nieuw Den Helder. Woningstichting en De Wering hebben het initiatief genomen daar eetbare gewassen te verbouwen. Hier wordt onderzoek naar gedaan door Tessy van Engelen. Zij studeert daarmee af als planoloog aan de Hogeschool Inholland.

Jessica Hammarlund Bergmann van ontwerperscollectief Pink Pony Express plaatst de ontwikkeling in een ruimer perspectief. Pink Pony Express (www.pinkponyexpress.nl) is een ontwerperscollectief dat journalistiek met beelden maakt. De installaties realiseren zij ter plekke en in relatie tot de gemeenschap waarin ze ontstaan zijn. Het eerste onderzoek vond plaats in Detroit (2010). Het onderwerp was de krimpende stad en de daarmee samenhangende opkomst van informele netwerken - op een plek waar de overheid totaal afwezig was. De tweede locatie was de wijk Vrieheide in Heerlen (2011), een spiegelbeeld van Detroit, krimp op Nederlandse bodem. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl