Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 22 juni 2012 LTO Noord pleit voor huisvesting arbeidsmigranten op bouwperceel

Op diverse (overheids)niveaus staat het huisvestingsvraagstuk voor arbeidsmigranten op de agenda. Door samenwerking in de driehoek overheid/ werkgevers/ woningbouwcorporaties wordt getracht om tot afspraken te komen om goede oplossingen voor het huisvestingsvraagstuk te vinden. Naar verwachting zal de provincie Noord-Holland medio juli 2012 met een voorstel voor een beleidskader huisvesting naar buiten komen. Als bouwsteen voor dit beleidskader heeft LTO Noord een 'lobbynotitie' opgesteld. Tevens is onlangs voor de betrokkenen bij de provincie een werkbezoek georganiseerd. Doel van dit werkbezoek was om de betrokkenen bij de provincie kennis te laten maken met huisvestingsmogelijkheden op het agrarisch bouwperceel.

LTO Noord is voorstander van een breed pakket aan oplossingsmogelijkheden (dorpen/steden, centraal in bijv. hotels en op het agrarisch bouwperceel). In de 'lobbynotitie' wordt vooral gepleit voor huisvestingsmogelijkheden op het bouwperceel. Dit laatste aangezien door de wens van het rijk om wonen/werken te scheiden alsmede door de ruimtelijke beperking in de provinciale Structuurvisie deze optie onder druk staat. De discussie over het huisvestingsvraagstuk is ook aan de orde op gemeentelijk niveau.

Met de recente start van Kompas 2 (gemeenten NHN + Heerhugowaard en Langedijk) wordt ook binnen de gemeenten nagedacht over het realiseren van voorzieningen gekoppeld aan een handhavingstraject. In West-Friesland (Kompas 1) speelt deze discussie al langer. Zie ook de lobbynotitie (onder) waarin de door LTO Noord uitgangspunten/ aanbevelingen zijn uitgewerkt ten behoeve van het oplossen van het huisvestingsvraagstuk.

Meer informatie op www.agriboard.nl (Bron: Agriboard.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl