Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 05 juli 2012 Hondenuitlaatplattegrond Vogelwijk in Den Helder aangepast

Kinderen en hondenbezitters in de Vogelbuurt moeten straks wel even wennen. De hondenuitlaat-plattegrond in dit deel van Den Helder verandert namelijk per 1 juli 2012. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Dit besluit volgt na onderzoek naar mogelijke knelpunten die het dicht-bij-huis-kunnen-spelen belemmeren.

Gebleken is dat vooral hondenpoep een probleem is en daar wordt nu wat aan gedaan: een betere verdeling van de losloopgebieden en meer plekken waar honden niet mogen komen. De nieuwe indeling en inrichting van drie middenbermen in de Ooievaarstraat en de Reigerstraat tot een 'avontuurlijke buitenruimte' maakt de wijk leefbaarder voor kinderen én hondenbezitters. Voor de laatste groep wordt de gemiddelde loopafstand naar een losloopgebied korter.

Het onderzoek komt voort uit het project 'de kindvriendelijke wijk', waarin de gemeente samenwerkt met Jantje Beton en andere lokale partners. "Kinderen moeten dicht bij huis kunnen spelen. In de Vogelbuurt gebeurt dit te weinig, terwijl er toch best veel groen te vinden is. Dat zou juist tot spelen moeten uitnodigen", zegt wethouder Pia Bruin. "Daarom is Jantje Beton op ons verzoek samen met de kinderen van de Vogelbuurt aan de slag gegaan om het buitenspelen leuker te maken. De kinderen zijn in de buurt op onderzoek uitgegaan en hebben ideeën aangedragen om de buitenruimte kind- en speelvriendelijker te maken. Dat gaat verder dan het plaatsen van een paar toestellen. Het gaat erom dat het leuk, spannend en een beetje avontuurlijk is om daar te spelen."

Inrichting veldjes

De inrichting van de speelveldjes is in voorbereiding. Nu de definitieve plek is bepaald en kinderen hebben aangeven hoe zij 'avontuurlijk buitenspelen' zien, kan dat worden vertaald naar een ontwerp. Het is de bedoeling nog dit jaar te starten met de aanleg. De afronding van een 'leuke en spannende buitenruimte' zal begin volgend jaar zijn. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variƫrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl