Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 13 juli 2012 Ex-inbreker houdt inwoners van Harenkarspel een spiegel voor

Er was woensdagavond 11 juli 2012 veel belangstelling voor de door politie en gemeente georganiseerde voorlichtingsbijeenkomst over het onderwerp Preventie van woninginbraken.

In een goed gevulde Burgerzaal van het gemeentehuis te Tuitjenhorn kregen de inwoners uitleg over de wijze waarop de politie optreedt tegen inbrekers. Zonder een goede preventie is het echter dweilen met de kraan open en daarom stond de avond vooral in het teken van een bewustwordingsproces. Op dat punt bleek de bijeenkomst een schot in de roos.

Gastspreker Evert Jansen van de Stichting Veiligheid & Preventie, zelf ooit jarenlang actief als inbreker, wist het publiek te boeien met zijn ervaringen. Jansen was eerder die dag in Harenkarspel "op pad" geweest. Niet met een breekijzer maar met een fotocamera. Met de door hem gemaakte foto's toonde hij aan hoe onachtzaamheid van de bewoners het startschot vormt voor een inbraak. Voor veel van de aanwezigen was het een leerzame en soms ontnuchterende ervaring. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl