Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 19 juli 2012 Leerlingen Trimaran ontvangen boek Nieuw Den Helder 1950 - 2012

Op 18 juli 2012 reikte directeur Robbert Waltmann van Woningstichting Den Helder de eerste boeken 'Nieuw Den Helder 1950 - 2012' uit aan groep 7 en 8 van basisschool De Trimaran. Het boek geeft in woord en beeld aan hoe de wijk Nieuw Den Helder vanaf 1950 is opgebouwd en veranderd.

Naast dat de meeste leerlingen wonen in Nieuw Den Helder hebben zij ook meegewerkt aan het boek. Als ware reporters zijn ze de wijk ingetrokken en hebben ze interviews gehouden met bewoners, toevallige passanten en ondernemers. De korte reacties zijn opgenomen in het boek.

leerlingen De Trimaran staan zelf ook in het boek

leerlingen De Trimaran staan zelf ook in het boek

Het boek geeft op basis van een tijdslijn de ontwikkeling van Nieuw Den Helder en de rol van Woningstichting daarin weer. Van de door de woningnood ingezette massale bouw van galerijflats tot de opening van een in de duinen gelegen dorp komen in beeld. Bekijk en lees de eerste plannen voor het Duinpark en vergelijk deze met het uiteindelijk gerealiseerde Duinpark met onder andere het 'Vissersdorpje' en De Zeester.

Met de onthulling van de spreuk _'De werkelijkheid leidt telkens weer tot het verlangen'_ van kunstenaar Ruud van de Wint opende Koningin Beatrix op 18 mei 2011 officieel het Duinpark in Nieuw Den Helder. Een bekroning op alle inspanningen die de bewoners, ondernemers, gemeente, Woningstichting en vele andere partijen met elkaar verricht hebben. Als dank voor de inzet, het geduld en het enthousiasme van de bewoners van Nieuw Den Helder maakten wij dit speciale boek over en voor de wijk. Maar zoals de spreuk al aangeeft blijft Nieuw Den Helder onze aandacht houden en zullen wij ons de komende jaren blijven inzetten in de wijk. Ook dan hopen wij weer op de medewerking van de bewoners!

Het boek is voor alle huurders van Woningstichting in Nieuw Den Helder. De huurders ontvangen binnenkort een brief van Woningstichting waarin staat in welke periode zij het boek bij de Bruna in winkelcentrum Marsdiep kunnen ophalen. (Bron: Woningstichting Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl