Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 30 juli 2012 Ontwerp brede school Warmenhuizen gepresenteerd

In het dorpshuis in Warmenhuizen heeft architect Paul Breddels op 16 juli 2012 het ontwerp gepresenteerd van de brede school.

De opdracht werd verwoord door wethouder Myrthe Scheltema de Heere en dat was ondermeer: een veilig, vriendelijk en multifunctioneel kindcentrum ontwerpen. De twee zelfstandige scholen De Doorbraak en De Torenven komen in de brede school.

Maar ook is het onderdak voor de kinder- en buitenschoolse opvang (SKH), speelotheek "Koetje Boe", buitenschoolse opvang van 6 tot 12 jaar (BSO), de muziekschool, KERN8, de EHBO, de jeugdgezondheidszorg (GGD) en mogelijkheden voor avondcursussen.

Paul Breddels heeft in het ontwerp veel aandacht besteed aan de verkeersveiligheid, in samenspraak met de verkeerskundige, politie en stedenbouwkundige. Om de kinderen zo veilig mogelijk naar school te laten gaan, zijn de verkeersstromen van voetgangers, fietsers en auto's zoveel mogelijk gescheiden. Het ontwerp viel goed in de smaak bij alle aanwezigen. De nieuwe school is vormgegeven als een minidorpje met afzonderlijke huisjes door de geleding in de gevel, een kerktorentje (entree), een theater (speelzalen) en de bleekveldjes (sedumdaken). Ook de Kiss&Ride die tevens als sportplein met een heuse atletiekbaan wordt uitgevoerd past goed bij het sportdorp Warmenhuizen. De Brede School Warmenhuizen (BSW) wil 670 leerlingen een perfecte leerplek bieden in geborgenheid, veiligheid en sfeer.

Meer informatie over het ontwerp is te zien op www.harenkarspel.nl in de rubriek projecten- brede school Warmenhuizen of telefonisch bij gemeente Harenkarspel, 0226-306600 vragen naar Inez van Verseveld. Tijdens de informatieavond zijn vele positieve reacties gegeven door de omwonenden. Architect Breddels gaat nu het definitief ontwerp maken, dat in september 2012 gepresenteerd zal worden. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl