Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 31 juli 2012 De stappen naar een nieuw Ondernemingsplan Wooncompagnie (Noord-Holland)

Het ondernemingsplan van Wooncompagnie 'Thuis in de kern 2009 - 2012' loopt eind dit jaar af. Daarom wordt nu hard gewerkt aan een nieuw plan voor de periode 2013 - 2016. Daarbij wordt de input van stakeholders erg gewaardeerd. Binnenkort krijgen zij een uitnodiging om een denksessie daarover bij te wonen.

Ook zijn wij benieuwd naar uw mening!

"Natuurlijk blijven we doen waarvoor we op de wereld zijn", vertelt Senior Adviseur Strategie en Beleid Edith Abbring, "In dat opzicht verandert de basis van ons ondernemingsplan niet. Maar we willen bepaalde doelstellingen voor de komende jaren wél aanscherpen, omdat de veranderde tijden dat van ons vragen. Zo zal het nieuwe ondernemingsplan meer op hoofdlijnen uitspraken doen en zullen jaarlijks bij de begroting meer verfijnde keuzes worden gemaakt. Zo kunnen we nieuwe ontwikkelingen nauwgezet blijven volgen en tegelijkertijd in lijn met het ondernemingsplan blijven werken."

Uitgangspunten toetsen

Momenteel worden er bij Wooncompagnie diverse interne sessies gehouden om de speerpunten te bepalen. In september volgen sessies met stakeholders van gemeentes, zorg- en welzijnsinstellingen, maar ook met huurders. "We willen weten of de accenten goed liggen en daarvoor stellen we de input van deze externe partijen op prijs", aldus Edith Abbring.

Via deze korte enquête toetst Wooncompagnie bovendien of de intern geformuleerde uitgangspunten aansluiten bij vragen uit de markt.

Op http://www.wooncompagnie.nl/ kunt u een aantal stellingen beantwoorden. In januari 2013 wordt het nieuwe Ondernemingsplan gepresenteerd.

Aanscherping beleid

Zeker is dat Wooncompagnie scherpe keuzes zal moeten maken over waar elke euro aan besteed wordt. Er zullen meer woningverbeteringen plaatsvinden gecombineerd met levensduurverlenging en minder sloop/nieuwbouw-projecten. Nog meer dan voorheen zal er samengewerkt moeten worden met andere partijen op basis van wederzijde afhankelijkheden en de bewoners van de kernen waar de corporatie huisvesting biedt. Ook zal er qua beleid meer maatwerk per regio geleverd worden. Edith Abbring: "In het noorden van ons werkgebied is de vergrijzing groter dan in het zuiden. Daar zullen we ons beleid meer op gaan aanpassen." (Bron: Wooncompagnie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl