Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 12 oktober 2012 Verduurzamen gebouw De Dukdalf in Wieringerwerf binnen 48 uur

Op woensdag 10 oktober, tijdens de dag van de duurzaamheid, is in het Joods Werkdorp de 'Powerhouse' georganiseerd voor ondernemers in de regio. Het doel van deze dag is om ondersteuning te bieden aan kleine ondernemingen om hun duurzame ambities op het gebied van 'energy' of 'food' te realiseren.

Powerhouse Noord-Holland 2012
Afbeelding: DO in NWH

Speciaal voor deze dag is binnen 48 uur het dorpshuis De Dukdalf in Wieringerwerf verduurzaamd en het gebouw energieneutraal gemaakt.

Verduurzamingsmaatregelen

De organisatie van Powerhouse, duurzaamheidspartners, provincie en gemeente waren vanaf dinsdag 9 oktober 2012 bezig met het verduurzamen van het pand. Op 10 oktober 2012, om 15.00 uur, waren de werkzaamheden voltooid. In de 48 uren voorafgaand zijn de volgende verduurzamingsmaatregelen uitgevoerd:

Verduurzamen gebouw De Dukdalf in Wieringerwerf binnen 48 uur

Terugverdiend in ongeveer acht jaar

De investeringen zijn nodig, omdat het gebouw aan onderhoud toe is. Door de duurzaamheidsinvestering voor zonnewarmte en zonnepalen worden de gebruikskosten verlaagd. De huidige investeringen worden daarmee terugverdiend door lagere gebruiks- en onderhoudskosten. Aangezien veel verschillende verenigingen overdag en 's avonds gebruik maken van het dorpshuis, is dit een groot voordeel. Voor de gebruikers is dat, door de isolatie, een aangenamer klimaat in zowel de zomer als de winter en financieel gezien zijn de lagere gebruikskosten voordeliger.

Hollands Kroon en duurzaamheid

De behoefte aan duurzame energie groeit snel. De winning wordt economisch steeds interessanter. Veel bedrijven in Hollands Kroon spelen een rol in dit proces, variërend van onderzoek, winning tot fabricage. Hollands Kroon heeft de potentie om uit te groeien tot centrumgemeente van duurzame energie. Door initiatieven zoals 'The Powerhouse' worden bedrijven gestimuleerd om duurzaam te werken.

Een korte reportage over duurzaam ondernemen in gemeente Hollands Kroon vindt u hier: http://www.youtube.com/watch?v=Ig1vZRbhXfc

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl