Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 02 november 2012 Transformatie Prins Hendriklaan in Den Helder komt dichterbij

Een sfeervolle, bomenrijke Prins Hendriklaan die het stadspark beter tot zijn recht doet komen én verkeersveiliger is. Dat is de wens van het college, die daar naar toe werkt met de innovatieve aanbestedingsmethode Design & Construct.

Of dat lukt, moet blijken uit de inschrijvingen op aanbesteding die nu is gestart. In januari 2012 wil het college de opdracht verstrekken, zodat de nieuwe laan nog voor Sail 2013 klaar is.

Bij deze contractvorm schrijft de gemeente niet in detail uit hoe de aanleg uitgevoerd moet worden. Alle inschrijvers worden uitgedaagd om invulling te geven aan de opdracht: de Prins Hendriklaan zo op knappen dat de kwaliteit van de binnenstad aanzienlijk verbetert binnen het daarvoor beschikbare budget (circa € 500.000,--). De aannemer die het project gaat uitvoeren komt binnen de randvoorwaarden zelf met een ontwerp.

Spannend

Verkeerswethouder Suzanne den Dulk: "Dit is ook voor ons een spannend traject. Met recht een uitdaging, want we gaan voor een verkeersveilige weg met een hoog kwaliteitsniveau tegen de laagst mogelijke kosten. Vergelijk het met de Middenweg, zodat we de Prins Hendriklaan ook echt weer een laan genoemd mogen noemen. Naast renovatie van het riool en de weg, streven we naar de aanleg van een vrijliggend fietspad met verlichting en een strook met bomen tussen fietspad en parkeerstrook. Of dat allemaal lukt, is afwachten, maar we zullen er keihard aan trekken om dat te realiseren." (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl