Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 14 november 2012 Bewonersfeest Frans Halsstraat en Acaciaplein in Schagen

Vrijdag 9 november 2012 organiseerde de gemeente een feestavond voor de bewoners van de Frans Halsstraat en Acaciaplein. De avond was ter ere van de afronding van de reconstructie. Er waren veel bewoners op afgekomen. De reacties op de integrale aanpak waren zeer positief. Ook waren er vertegenwoordigers uit de politiek van Harenkarspel en Zijpe op afgekomen. Zij werken in hun gemeente nog niet volgens het IBOR principe en waren geïnteresseerd in deze aanpak.

Dit bewonersfeest had een tweeledig doel. Ten eerste wilde de gemeente de bewoners van de Frans Halsstraat en het Acaciaplein bedanken voor hun geduld tijdens de reconstructie van deze straten. Deze reconstructie betrof in totaal ca. 700 meter straat, waarbij zowel de bestrating, riolering, groen en openbare verlichting zijn opgeknapt. Dit werk heeft in totaal 5 maanden in beslag genomen en iets meer dan € 1.000.000,- gekost. De werkzaamheden zijn bijna gereed en de straten kunnen daarom bijna terug worden gegeven aan de bewoners.

Ten tweede wilden we het zogenaamde IBOR-principe onder de aandacht brengen bij geïnteresseerde raadsleden van Harenkarspel, Schagen en Zijpe. De afkorting IBOR staat voor Integraal Beheer Openbare Ruimte. Bij dit principe worden tijdens een reconstructie alle onderdelen van de openbare ruimte die vervangen moeten worden, vervangen. Dit principe heeft belangrijke voordelen op het gebied van beleidsafstemming, voorkomen van overlast van de bewoners, het drukken van de kosten op de lange termijn en het vergroten van de leefbaarheid voor de bewoners. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl