Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 15 november 2012 150 voetbalvelden aan te slopen gebouwen en kassen in Noord-Holland

2012 Jaarrapport Ruimte voor Ruimte Noord-Holland Noord-Holland - De provinciale regeling "Ruimte voor Ruimte" waarmee verouderde loodsen, schuren en tuinbouwkassen worden gesloopt, is succesvol.

Eén jaar na aanpassing van de uitvoeringsregeling en de instelling van een expertteam zijn al ruim 150 voetbalvelden aan te slopen gebouwen en verhardingen bij de provincie ingediend. Hiermee vermindert de hoeveelheid steen en glas in het landelijke gebied fors.

In ruil voor de sloop krijgt de initiatiefnemer het bouwrecht voor een of meer woningen. Gemiddeld staat tegenover 7 m2 woningbouw de sloop van 100 m2 oude gebouwen en kassen. Aan de nieuwbouw zijn wel voorwaarden verbonden met betrekking tot de omvang, vormgeving en inpassing.

Innovatie

Door de huidige marktsituatie zal de belangstelling voor sloop van gebouwen en kassen zich de komende jaren voortzetten. Daarom blijft de provincie het expertteam aan gemeenten en ontwikkelaars ter beschikking stellen. Ook gaat de provincie investeren in promotie en verduidelijking van de mogelijkheden van de regeling. Nieuw is de komst van grootschaliger Ruimte voor Ruimte-projecten op bovenlokaal niveau. Samen met gemeenten gaat de provincie op zoek naar innovatieve toepassingen van het instrument Ruimte voor Ruimte.

Meer informatie

Het jaarrapport "Ruimte voor Ruimte" is te vinden te vinden op de themapagina Ruimte voor Ruimte op www.noord-holland.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl