Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 28 november 2012 Kennisavonden Texels Landschap op 10 december 2012; 10 en 21 januari 2013

Het Texelse landschap is ons fortuin. Hoe we daarmee omgaan is voor iedereen van belang.

Begin 2013 start de gemeente Texel de ronde zienswijzen voor het nieuwe bestemmingsplan buitengebied. Voor veel personen en organisaties is dit het moment om hun kijk of visie op het landschap te geven. Om een bijdrage te leveren aan onze omgeving, wil Duurzaam Texel inzicht, kennis en interesse in landschappelijke ontwikkeling en regelgeving vergroten. Hiermee kan iedereen die zich betrokken voelt bij het landschap zijn voordeel doen. Ondersteund door VVV Texel, TESO en het NIOZ worden drie kennisavonden georganiseerd met de beste landschappelijke specialisten.

Bent u ook benieuwd of een soort bebouwing verboden of juist verplicht kan worden? Is het mogelijk om de kernwaarden in een bestemmingsplan te stoppen of zijn er betere ideeën om deze te realiseren? Hoe kan je nu een Texelse bouwstijl op ons eiland realiseren? Kunnen we onze kernwaarden waar maken, zonder dat dit toeristisch ontwikkeling schaadt? Diverse specialisten komen naar Texel om hun kennis te delen en uw vragen te beantwoorden. U bent van harte welkom!

Hoe pakken we het aan? De eerste avond gaat vooral in op de huidige situatie; wat is het Texelse landschap en met welke regelgeving heeft u te maken. De twee volgende presentaties baseren zich op uw vragen. Als u deze naar ons stuurt, zorgen wij dat deze verwerkt worden in de presentaties.

1. Texelse Ontwikkelingen, de basis; Pepijn Godefroy & Ron Frusch

Maandag 10 december 2012, 20.00 - 22.00 uur, Oceaanzaal NIOZ

Pepijn Godefroy, LA4Sale, maakte 'Texel in Beeld' en 'Texel op Koers'. Hij analyseert in vogelvlucht de situatie op Texel en hoe deze zo gekomen is.

Ron Frusch, Bestemmingsplanjurist.nl, adviseert overheden, bedrijven, projectontwikkelaars en particulieren op het gebied van het algemene bestuursrecht en meer specifiek het omgevingsrecht. Hij legt uit welke systemen er zijn en waar rekening mee gehouden dient te worden.

2. Landschappelijke Vormgeving; Dirk Sijmons

Donderdag 10 januari 2013, 20.00 - 22.00 uur, Oceaanzaal NIOZ

Dirk Sijmons is oprichter van H+N+S Landschapsarchitecten. De voormalig Rijksadviseur voor het Landschap is benoemd tot curator van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam in 2014, die als werktitel "URBAN by NATURE heeft. Sijmons is Hoogleraar Landschapsarchitectuur bij de TU Delft. Hij neemt u mee in de wereld van landschap en landschapsarchitectuur.

Stuur uw vragen aan Dirk Sijmons door te mailen naar , zodat hij in kan gaan op de actuele situatie.

3. Regelgeving & Ruimtegebruik; Naut Klaassen

Maandag 21 januari 2013, 20.00 - 22.00 uur, Oceaanzaal NIOZ

Naut Klaassen, Adviescentrum Klaassen, is specialist op het gebied van het omgevingsrecht in ruime zin, ruimtelijke ordening, bouwrecht, grondzaken en algemeen bestuursrecht. Zijn motto: 'Adviseren, niet advizeuren'. Klaassen duikt graag met u de diepte over regelgeving & ruimtegebruik.

Stuur uw vragen aan Naut Klaassen via , zodat hij in kan gaan op de actuele situatie.

In verband met beperkt aantal zitplaatsen graag aanmelden via .

Uiteraard bent u welkom naar keuze een of meerdere avonden bij te wonen. (Bron: Stichting Duurzaam Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl