Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 28 november 2012 Conceptwoonvisie voor de gemeente Schagen

De fusiepartners Harenkarspel, Schagen en Zijpe zijn ongeveer een jaar geleden begonnen om na te denken over een woonvisie voor de nieuwe gemeente Schagen.

Niet alleen de fusie, ook de marktontwikkelingen zijn aanleiding om tot een nieuwe woonvisie te komen. Sinds de economische crisis is ingezet, is de vraag naar nieuwe woningen afgenomen. De 2400 woningen die de drie gemeentes gezamenlijk de komende jaren zouden mogen bouwen van de provincie, staan ter discussie. Die zouden in de huidige markt niet meer verkocht worden. Wat ook speelt, is het veranderde beleid van de provincie Noord-Holland.

De provincie heeft besloten dat er - ook met het oog op de marktontwikkelingen - niet meer gebouwd mag worden in het buitengebied, dus buiten de bebouwde kom. Daarbij laten de drie gemeenten zich begeleiden door onafhankelijk en terzake kundig adviesbureau Atrivé. De woonvisie is gebaseerd op gegevens vanuit een woningmarktverkenning, feiten en cijfers, de ideeën die leven bij de betrokken partijen en de vraag vanuit de markt. Ook leefbaarheid in de dorpen is een belangrijk thema.

Begin 2013 komt de conceptwoonvisie op tafel bij het nieuwe college en de nieuwe raad van de gemeente Schagen. Tijdens de inspraakperiode krijgen inwoners de gelegenheid om te reageren. (Bron: 't Zand Groeit)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl