Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 29 november 2012 Opknappen stadshart en Nieuw Den Helder hoog op prioriteitenlijst

Woningstichting Den Helder en de Gemeente Den Helder hebben maandagavond 26 november 2012 hun handtekening gezet onder de prestatieafspraken. Deze bieden een vergezicht naar wonen in Den Helder tot en met 2015. Ondanks lastige marktomstandigheden en druk vanuit de kabinetsplannen, blijft de corporatie fors inzetten op het vergroten van het woongenot van inwoners. Het college ondersteunt de ambities en investeert waar mogelijk. Het opknappen van het stadshart en Nieuw Den Helder staan bovenaan de lijst van prioriteiten.

Ontwikkelingen

De gezamenlijke inzet op de ontwikkeling van Nieuw Den Helder en het Stadshart staan bovenaan beider prioriteitenlijst. De huidige woningvoorraad wordt aangepast aan de eisen van de tijd. In een aantal gevallen betekent dit dat woningen worden gesloopt en er nieuwe, moderne voor terug komen. In nauwe samenwerking met Zeestad wordt gewerkt aan de transformatie van de Kop van de Beatrixstraat en de Kop halter Spoorstraat.

Wat is er al gebeurd?

In de afgelopen jaren is overigens al veel gebeurd. De afspraken uit de vorige periode leverde onder meer een vernieuwde Marsdiepstraat op, een Multifunctioneel Centrum in Nieuw Den Helder en zorgcentrum De Zeester. Op sociaal maatschappelijk gebied heeft de gemeente zich hard gemaakt voor de verbetering van de zorg voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare burgers. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die te maken hebben met een combinatie van huisuitzetting, schulden, vereenzaming, verslaving en/of psychische problemen.

Lastige tijden

Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Pia Bruin: 'We zijn ons er allemaal van bewust dat corporaties minder mogelijkheden krijgen om te investeren in de stad. Dat vraagt om het maken van keuzes én waardering voor wat wel mogelijk is. Met deze afspraken, kunnen we onze stad nog steeds heel behoorlijk vooruit helpen, zowel op fysiek als op sociaal gebied.' (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl