Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 10 december 2012 Bijeenkomst duurzaam bouwen in tijden van crisis in Medemblik

Donderdag 6 december 2012 kwamen directie en managers van woningcorporaties, beslissers van gemeenten, provincie Noord-Holland en Midden- en Kleinbedrijf uit de bouwkolom bijeen in het duurzaam gebouwde gemeentehuis van Medemblik om kennis en ervaringen omtrent duurzaam bouwen met elkaar te delen. Het Europese project Innovatiesnelweg organiseerde de bijeenkomst in samenwerking met de Energyboard, Wooncompagnie en Woningstichting het Grootslag.

De deelnemers werden verwelkomd door wethouder Economische Zaken, Louw Jan Zwagerman.

Ondanks de crisis en de politieke discussie omtrent de woningcorporaties, is het een positieve ontwikkeling om te zien dat corporaties niet stil zitten. Twee vooruitstrevende corporaties uit de regio Noord-Holland Noord zijn met hun innovatieve projecten aangehaakt bij de Innovatiesnelweg.

Wooncompagnie presenteerde het duurzame renovatieproject van 29 appartementen 'de Dillen' (Broek in Waterland). Een grondige aanpak waarbij het complex is voorzien van warmte koude opslag. De duurzame renovatie van deze appartementen maakt deel uit van de plannen van de Wooncompagnie om voor 2020 8% energie te besparen.

Woningstichting het Grootslag, de eerste corporatie uit Noord-Holland die passiefwoningen realiseerde, nam vervolgens het stokje over en ging in op de bouw van hun 6 passief woningen in Westwoud, waar zij het passief huis certificaat voor ontvingen. Dit hebben zij bereikt door zongericht bouwen en isolatie van 65 centimeter. Woningstichting Het Grootslag heeft de lat hoog gelegd en wil al hun woningen naar energie A-label brengen.

Innovatiesnelweg logo

Al met al een goed bezochte, interactieve en leerzame middag waar overheid, woningcorporaties en partijen uit de bouwkolom gezamenlijk zowel positieve als negatieve ervaringen deelden, discussieerden over het verduurzamen van de woningvoorraad. De discussie was of men voor A-label moet gaan tegen hogere kosten of genoegen moet nemen met eerst voor meer woningen een B-label. Een conclusie die alle partijen trokken is dat de levensduur van deze duurzame woningen naar 75 jaar is gegaan. Dat houdt in dat de huurprijs lager zou kunnen worden vastgesteld, als ook in 75 jaar kan worden afgeschreven. (Bron: Innovatiesnelweg.nl, CO2-servicepunt, Ontwikkelingsbedrijf NHN)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl