Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 09 januari 2013 Subsidie voor haalbaarheidsonderzoeken naar herbestemming Joods Werkdorp (Nieuwe Sluis) en Stellingschuur (Anna Paulowna)

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben voor een totaalbedrag van € 100.000 aan subsidies verleend voor haalbaarheidsonderzoeken naar herbestemming van 11 monumenten en beeldbepalende objecten.

De provincie Noord-Holland heeft de subsidieregeling in september 2012 opengesteld. Eigenaren of belanghebbenden konden subsidie aanvragen voor haalbaarheidsonderzoeken naar herbestemming van monumenten en identiteit bepalende gebouwen in Noord-Holland. De provincie wil met de regeling eigenaren stimuleren te zoeken naar nieuwe functies ten behoud van hun eigendom. Een haalbaarheidsonderzoek heeft betrekking op: de bouwhistorische en cultuurhistorische kenmerken van het monument, de bouwkundige staat van het monument, mogelijke nieuwe functies van het monument en de financiële haalbaarheid van de herbestemming van het monument. De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 10.000,-

Subsidie is verleend voor haalbaarheidsonderzoeken naar herbestemming van:

De provincie Noord-Holland wil cultureel erfgoed behouden en beter toegankelijk maken. Het draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de omgeving en geeft een gebied een eigen identiteit. Begin 2013 wordt besloten of er dit jaar weer een subsidieregeling komt. De Provincie Noord-Holland stimuleert herbestemming al via het Programma Herbestemming NH http://www.herbestemming-nh.nl/ (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl