Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 31 januari 2013 Starterslening gemeente Schagen

De gemeente Schagen biedt starters op de woningmarkt meer kansen op het kopen van een woning. De gemeenteraad heeft hiervoor de Verordening VROM starterslening gemeente Schagen vastgesteld. Daarnaast heeft de gemeente met stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) een overeenkomst gesloten met betrekking tot de Starterslening. De Starterslening maakt het mogelijk voor mensen een huis te kunnen kopen.

Wat is de Starterslening?

De Starterslening overbrugt het verschil, maximaal € 35.000,-, tussen de totale koopsom van uw woning en het maximale bedrag dat u - op basis van uw inkomen - bij de bank kunt lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De totale financiering bestaat dan dus uit een normale (eerste) hypotheek en een aanvulling in de vorm van de Starterslening. Beide leningen moeten voldoen aan de voorwaarden van de NHG, zie www.nhg.nl voor de voorwaarden.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een Starterslening in de gemeente Schagen moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

De Starterslening bedraagt maximaal 20% van de verwervingskosten, met een maximum van € 35.000,- Voor de exacte voorwaarden kunt u op www.schagen.nl de Verordening VROM starterslening gemeente Schagen raadplegen.

Voor het aanvragen van een starterslening of voor meer informatie, kunt u contact opnemen met mevrouw M. van Erkelens tel.: (0224) 210 212.

Voor algemene informatie over de Starterslening kunt u terecht op www.svn.nl (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl