Onroerend Goed en Wonen: 04 februari 2013 Woningmarkt vraagt om nieuwe financieringsvormen - presentaties tijdens bijeenkomst Innovatiesnelweg

Op uitnodiging van Innovatiesnelweg kwamen op woensdag 30 januari ruim 100 belangstellenden in het auditorium van de Rabobank Alkmaar bij elkaar voor verschillende presentaties over nieuwe financieringsvormen in de woningmarkt.

Innovatiesnelweg bijeenkomst in Alkmaar

Tijdens de geslaagde bijeenkomst met deelnemers uit financiele wereld, overheden, ontwikkelaars, en bouw presenteerden Charlie Martens, directeur Nieuwe Markten van Ballast Nedam, Ronald Huikeshoven, directeur van ontwikkelaar AM, en Dave Vlaming, Ontwikkelingsbedrijf NHN en Tenman, de oorzaken van de stagnatie in de woningmarkt en vernieuwende oplossingen die de markt weer in beweging kunnen brengen.

De urgentie is hoog in de bouw maar nieuwe financiële oplossingen bieden kansen.

Innovatiesnelweg logo

Innovatiesnelweg, voor Duurzaam bouwen, streeft niet alleen technische innovaties na maar ook innovaties op financieel gebied en bouwprocessen.

Om die reden werd de opdracht aan Tenman gegeven voor onderzoek naar Omgekeerde Erfpacht, een nieuwe financiële constructie.

De twee segmenten van de woningmarkt, koop en huur, schuiven op in elkaars richting. Daarom is het goed om naar nieuwe combinaties te kijken als huurkoop of koophuur, zoals Omgekeerde Erfpacht.

Innovatiesnelweg hoopt binnenkort een nieuwbouwproject, gefinancierd volgens een koophuur constructie, als voorbeeld in een gemeente in Noord-Holland te ondersteunen.

Een korte samenvatting van de presentaties treft u aan op de website www.innovatiesnelweg.nl.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl