Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 15 februari 2013 Bestemmingsplan Willemsoord aangenomen door raad van Den Helder - Wonen volledig uitgesloten

De gemeenteraad van Den Helder nam maandagavond in meerderheid het bestemmingsplan Willemsoord aan. De monumentale oude rijkswerf kan zich nu verder gaan ontwikkelen als volwaardig stadsdeel.

De nieuwe schouwburg die daar als publiekstrekker gepland is, kan de noodzakelijke toneeltoren bouwen en er is op Willemsoord nu ruimte voor 3000 m2 nautische detailhandel. Bij de invulling daarvan wordt de detailhandelsfederatie nauw betrokken. Wonen wordt er volledig uitgesloten. Voor bedrijfswoningen en verblijf op schepen kan wellicht een uitzondering gemaakt, maar daar moeten aparte planologische procedures voor komen.

Door de vaststelling van het bestemmingsplan is duidelijk wat er wel en niet mag en kan er gericht worden samengewerkt aan de verdere ontplooiing van deze prachtige locatie. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl