Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 19 februari 2013 Werkzaamheden voor nieuwe entree zwembad Het Heersdiep (Den Helder) gaan van start

Den Helder krijgt een nieuw zwembad, en dat wordt vanaf volgende week nog zichtbaarder. Dan start de gemeente met de eerste kap van bomen en struiken ter hoogte van de nieuwe entree. In overleg met de vogelwerkgroep is besloten om de kap rond het zwembadterrein de komende jaren in fases te laten verlopen, om kaalslag te voorkomen.

Het nieuwe zwembad "Het Heersdiep" wordt ten zuiden van het huidige zwembad gebouwd. Het zwembad krijgt een nieuwe entree en promenade, die aansluit op de Texelstroomlaan en de nabij gelegen bushalte. Omdat de promenade al komend voorjaar wordt aangelegd, moet op die plaats het bosplantsoen voor de start van het broedseizoen (15 maart-15 juli) worden verwijderd. Tijdelijke bouwhekken zorgen er voor, dat het bouwterrein van 'Het Heersdiep' ontoegankelijk blijft voor derden.

Naast de kap voor de nieuwbouw is het groen rond het terrein ook aan groot onderhoud toe. Luisterend naar bezorgde signalen vanuit de bevolking en de vogelwerkgroep heeft het college besloten dit groot onderhoud in fases plaats te laten vinden. Het nieuwe zwembad gaat in september 2013 open. Zodra het oude zwembad is afgebroken, wordt ook dit terrein groen ingericht.

Meer informatie over het nieuwe zwembad op www.denhelder.nl (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl