Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 26 februari 2013 Officiële opening weggeefwinkel en buurtbeheerbedrijf in Nieuw Den Helder op 1 maart 2013

Vrijdag 1 maart 2013 om 11.00 uur is de officiële opening van de weggeefwinkel en het buurtbeheerbedrijf in de voormalige supermarkt aan de Seringenlaan in Nieuw Den Helder. Iedereen is van harte welkom.

De aanloop is lang geweest, maar het resultaat mag er zijn: een weggeefwinkel en een buurtbeheerbedrijf annex repair café in het hart van de Jeruzalembuurt, gerund door wijkbewoners zelf. Zoals de namen al suggereren, zijn dit geen hypercommerciële initiatieven. Het is allemaal meer gericht op ontmoeting, op buurtbeheer voor en door bewoners en op wederzijdse hulpverlening.

Sociaal sterker maken

Gemeente Den Helder en Woningstichting werken al jaren samen aan het sociaal sterker maken van de wijk. Dit soort initiatieven passen daar heel goed bij. De Woningstichting heeft het pand opgeknapt en de gemeente heeft de huur afgekocht. De huurders hoeven alleen gas, water en licht te betalen.

Veelbelovende buurtinitiatieven

Wethouder Pia Bruin is blij dat ze dit mogelijk heeft gemaakt: "Hoe lang genoemde voorzieningen er blijven, is nog niet duidelijk. We werken met jaarcontracten. Als ze succesvol worden, is de kans groot dat ze langer blijven. Als succes uitblijft en er komen nieuwe initiatieven op, dan zullen ze plaats moeten maken voor anderen. Zodat we kunnen blijven zeggen: de Seringenlaan, een broedplaats voor veelbelovende buurtinitiatieven!" (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl