Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 01 maart 2013 Stadsdebat Beatrixstraat Den Helder goed bezocht

Bijna 150 bewoners en ondernemers uit Den Helder bespraken gisteravond samen de toekomstige inrichting van de Beatrixstraat. Door met stemkastjes te stemmen op stellingen en door in gesprek te gaan over suggesties en ideeën uit de zaal.* De avond, die door Zeestad werd georganiseerd, had als doel om samen te bepalen wat de beste sfeer en het gebruik voor de nieuwe Beatrixstraat is. Er is één belangrijke randvoorwaarde: een dubbele bomenrij in het midden van de Beatrixstraat, vanaf de Keizersbrug tot aan de watertoren.

De meningen waren niet altijd even eenduidig, maar over veel zaken was de goedgevulde stadshal het behoorlijk eens. De markt moet bijvoorbeeld blijven en het moet een groene straat worden. Echt volledig autovrij zal de straat gezien de reacties waarschijnlijk wel niet worden, maar ook geen hoofdroute.

Aan architect Edzo Bindels nu de taak om alle ideeën in een ontwerp te gieten dat op veel bijval kan rekenen. Hij streeft ernaar dit over ongeveer vier weken te presenteren. Meer informatie over deze avond op facebook.com/herinrichtingbeatrixstraat (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl