Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 01 maart 2013 Informatiebijeenkomst buurtbemiddelaars in Den Helder op 5 maart 2013

Onze oproep om buurtbemiddelaar te worden, levert al veel enthousiaste reacties en eerste aanmeldingen op. Voor iedereen die zich heeft aangemeld is er dinsdag 5 maart 2013 een informatieavond in Zevenskoop (Julianaplein 43, ingang Foresthotel).

De zaal is open om 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur. Uiteraard is daarnaast iedereen die interesse heeft van harte welkom.

Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers die bij kleine conflicten tussen buurtbewoners kunnen bemiddelen zonder dat de politie eraan te pas komt. In steeds meer Nederlandse buurten en wijken is deze aanpak een succes. Het slagingspercentage is hoog (tot wel zeventig procent!) en in sommige steden is er zelfs een wachtlijst voor vrijwilligers.

Alle bemiddelaars krijgen voordat ze worden ingezet een korte training van enkele dagdelen. Daarna worden ze naar verwachting eenmaal per maand ingezet.

Uiteraard wordt de bemiddelaar niet ingezet bij al jaren slepende ernstige ruzies, maar wel bij een melding van geluidsoverlast, een conflict over parkeergedrag, enzovoort.

Bent u geïnteresseerd? Neemt u dan contact op met wijkmanager Martin van der Maas, 0223-678819 of of kom naar de informatieavond. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl