Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 28 maart 2013 Gemeente Den Helder maakt Visbuurt met actie graffiti-vrij

De gemeente Den Helder gaat de Visbuurt in één keer van alle graffiti ontdoen.

De eigenaren van panden met 'tags' en muurkladderij hebben een aanbod van de gemeente ontvangen om de graffiti - eenmalig - gratis door een gespecialiseerd bedrijf te laten verwijderen. Het bedrijf gaat vanaf 2 april 2013 in de buurt aan de slag. De actie komt voort uit het Veiligheidsplan Visbuurt en draagt bij aan een schone, hele en veilige buurt.

Jaarlijks houdt de gemeente samen met de Belangenvereniging Visbuurt en andere partijen een schouw in de buurt. Dat is afgesproken in het Veiligheidsplan Visbuurt. Bij de laatste inspectie, in september 2013 vorig jaar, werd erg veel graffiti aangetroffen. Dat geeft de wijk een onverzorgde indruk, terwijl veel eigenaren hun woning juist hebben opgeknapt.

Bovendien draagt zo'n uitstraling niet bij aan een gevoel van veiligheid. Uit een inventarisatie van alle uitingen in de buurt blijkt dat sommige er al jaren geleden zijn aangebracht. Het verwijderen van de graffiti past dan ook helemaal in de doelstellingen van het Veiligheidsplan. Dat plan hebben de gemeente Den Helder en de Belangenvereniging Visbuurt gemaakt samen met organisaties die actief zijn in de buurt zoals de politie, DNO doen, Omring en GGZ.

De gemeente maakt haar eigen panden en de openbare ruimte drie keer per jaar schoon. De meeste panden in de Visbuurt zijn echter in bezit van particulieren. Zij kunnen nu gebruik maken van het actie-aanbod. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl