Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 08 april 2013 Startbijeenkomst Buurtbemiddeling Den Helder op 8 april 2013

Op maandag 8 april 2013 organiseert de gemeente Den Helder samen met Stichting Vakwerk, en Woningstichting Den Helder een openbare startbijeenkomst waarin het meldpunt van 'Buurtbemiddeling Den Helder' wordt gelanceerd. Deze bijeenkomst vindt plaats in MFC 't Wijkhuis Nieuw Den Helder van 15.30 - 16.30 uur.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom. De vrijwilligers die al een cursus hebben gevolgd, ontvangen op deze dag hun certificaat. De startbijeenkomst wordt ingeluid door burgemeester Koen Schuiling.

Veel mensen hebben wel eens last van hun buren. Onenigheid tussen buurtgenoten heeft een negatieve invloed op de leefbaarheid in de wijk. Het gaat vaak te ver om politie of andere instanties in te schakelen. In dat geval kan buurtbemiddeling uitkomst bieden.

Vrijwilligers

Buurtbemiddeling Den Helder maakt daarbij gebruik van vrijwilligers. Deze vrijwilligers moeten goed getraind zijn om succesvol te kunnen bemiddelen. Zij kunnen daarvoor een cursus volgen. De vrijwilligers die al een cursus hebben gevolgd, ontvangen op deze dag hun certificaat. De methode die de bemiddelaars gebruiken, werkt drempelverlagend en maakt gelijkwaardige communicatie mogelijk.

Vrijwilligers kunnen veel aandacht besteden aan herstel van het contact tussen de partijen. Getrainde vrijwilligers helpen de partijen om het onderlinge contact te herstellen en zelf oplossingen voor het conflict te bedenken.

Doel

De doelstellingen van buurtbemiddeling zijn:

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl