Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 15 april 2013 Volgende fase voor bestemmingsplan Buitengebied Texel

Op 6, 7 en 8 mei 2013 vergadert de raadscommissie van de gemeente Texel over het bestemmingsplan Buitengebied. Op 15 mei 2013 neemt de gemeenteraad een besluit over het bestemmingsplan. Daarmee wordt een belangrijke fase afgesloten. Wat daarna volgt is de beroepsfase: deze start op 26 juni 2013. De verwachting is dat in augustus 2014 sprake is van een 'onherroepelijk plan'.

Tijdens de ter inzage periode van het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied begin dit jaar zijn meer dan 400 zienswijzen ingediend. Uit deze grote hoeveelheid zienswijzen blijkt dat veel Texelaars de totstandkoming van het nieuwe bestemmingsplan alert hebben gevolgd. En dat is ook belangrijk: de planologische situatie wordt met de vaststelling van een bestemmingsplan weer voor 10 jaar vastgelegd.

De behandeling in de raadscommissie

De gemeenteraad heeft besloten drie avonden te reserveren voor de behandeling van het bestemmingsplan Buitengebied. Elke vergadering start om 19:00 uur. In een poging de behandeling zo overzichtelijk mogelijk te laten zijn, is een thematische indeling gekozen. Per thema worden ook de zienswijzen behandeld:

De indieners van zienswijzen ontvangen een brief waarin staat op welke avond de raadscommissies zich buigt over zijn/haar zienswijze. Ook staat hierin een verwijzing naar de vergaderstukken waarin is verwoord wat het college voorstelt als antwoord op de zienswijze. Dit voorstel van het college moet nog door de gemeenteraad bekrachtigd worden.

Inspreken en aanmelden

Het is mogelijk om bij deze vergaderingen de zienswijze toe te lichten. Vanwege het grote aantal zienswijzen heeft de gemeenteraad moeten kiezen voor het inkorten van de reguliere inspreektijd; insprekers krijgen 3 minuten de tijd om zich tot de leden van de raadscommissie te richten. Mensen die gebruik willen maken van dit spreekrecht, kunnen zich aanmelden tot en met vrijdag 26 april 2013 via e-mail . Mensen die niet over een computer beschikken, kunnen tijdens kantoortijden contact opnemen met de gemeente via 14 0222. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl