Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 17 april 2013 Schagerbrug: Geen burgerwoning bij agrarische bedrijven

De gemeente Schagen heeft terecht geweigerd een recreatiewoning om te zetten in een reguliere woning.

Dit heeft de Raad van State op 3 april 2013 bepaald (zaaknummer: 201208554/1).

De eigenaar van een drietal recreatiewoningen aan de Korte Ruigeweg te Schagerbrug had de gemeente gevraagd de drie recreatiewoningen om te zetten in één recreatiewoning en één reguliere woning. De gemeente wilde hier niet aan meewerken, omdat hierdoor twee naastgelegen agrarische bedrijven belemmerd zouden kunnen worden in hun bedrijfsvoering. Bij reguliere woningen gelden namelijk strengere milieuregels dan bij recreatiewoningen.

De Raad van State gaf de gemeente hierin gelijk. Eerder was de Rechtbank Alkmaar al tot hetzelfde oordeel gekomen. Zie ook de website van de Raad van State (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl