Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 25 april 2013 Provincie Noord-Holland positief over bouw Noord-Hollandse houtzaagmolen aan het Schager Wiel

Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hebben de gemeente Schagen laten weten positief te staan tegenover de plannen voor de bouw van een molen aan het Schager Wiel in Schagen.

Het gaat om een replica van een Noord-Hollandse houtzaagmolen bestemd als eenkamerhotel. De Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling (ARO) heeft GS positief geadviseerd over de ruimtelijke kwaliteit van het plan.

Doordat op 1 oktober 2013 jongstleden de Spoedwet Wro in werking is getreden, is de procedure voor het mogen bouwen buiten bestaand bebouwd gebied (BBG) gewijzigd.

Gemeenten hoeven geen ontheffing meer bij de provincie aan te vragen, maar ze moeten bij het vaststellen van bestemmingsplannen zelf toetsen of de geplande ontwikkeling aan de voorwaarden voldoet. Er moet namelijk nog steeds voldaan worden aan de eisen dat nut en noodzaak aangetoond zijn, dat de ontwikkeling niet binnen bestaand bebouwd gebied gerealiseerd kan worden en het plan moet voldoen aan de eisen voor ruimtelijke kwaliteit.

Een eenkamerhotel sluit goed aan bij de functie van het Schager Wiel en voorziet in de groeiende behoefte naar toeristische-recreatieve voorzieningen. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl