Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 16 mei 2013 Eerste gebruikers Starterslening ontvangen sleutels - Wooncompagnie helpt starters de koopmarkt op

Barsingerhorn - Twintigers Michèle Háry en Simon Wever zijn de eerste starters die een woning van Wooncompagnie kochten met behulp van de Starterslening. Begin april 2013 ontvingen zij de sleutel. "Met de ondersteuning van de Starterslening konden wij dit huis wél kopen."

De Starterslening is speciaal in het leven geroepen voor mensen die te veel verdienen om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, maar net te weinig om een hypotheek te kunnen afsluiten voor een woning naar wens.

Aantrekkelijke lening

Door deelname aan het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) kan Wooncompagnie starters op de woningmarkt de zeer aantrekkelijke lening aanbieden. Met dit extra budget kunnen zij het gat dichten tussen hun maximale hypotheek en het aankoopbedrag van de woning. Zo worden de koopmogelijkheden aanzienlijk vergroot tegen bijzonder gunstige voorwaarden.

Huren duurder

Michèle Háry en Simon Wever wilden graag samenwonen en zagen hun kans schoon.

"Als we een vergelijkbaar huis zouden huren, waren onze maandlasten hoger geweest. Nu hebben we onze éigen stek, gekocht tegen uitstekende voorwaarden en in een gunstige aankooptijd."

Voorwaarden

Wooncompagnie biedt de Starterslening aan op alle woningen die zij in de verkoop heeft. De aanvullende lening - bovenop de reguliere hypotheek - is bedoeld voor mensen die nog nooit eerder een woning hebben gekocht. Om hiervoor in aanmerking te komen geldt een aantal voorwaarden. Deze zijn te vinden op www.svn.nl (Bron: Wooncompagnie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl