Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 16 mei 2013 Willem-Alexander Hof, een vorstelijke naam voor een ambitieuze woonwijk in Julianadorp

Vorstelijk wonen aan zee. Het majesteitelijke Julianadorp krijgt een nieuwe wijk met opnieuw een koninklijke naam: Willem-Alexander Hof. Een wijk met ongeveer 600 energiezuinige en toekomstbestendige woningen tussen bloembollenvelden, duinen en strand.

De nieuwe woonwijk biedt het beste van twee werelden. Enerzijds de verbondenheid met een dynamische en gezellige winkel- en uitgaansstad als Den Helder, anderzijds met de rust en de ruimte vlak aan zee. De te bouwen woningen zijn daarbij helemaal van deze tijd; topgeïsoleerd, energiezuinig, toekomstbestendig en vooral betaalbaar voor iedereen. Starters, gezinnen en senioren vinden straks een unieke woonbestemming in deze groene en knusse wijk.

Den Helder heeft de vaart erin

De nieuwe woonwijk is slechts een van de vele ontwikkelingen in Den Helder. De haven ontwikkelt zich in rap tempo en is hard op weg hét offshore kenniscentrum voor de Noordzee te worden. Met de haven als regionale economische motor wil Den Helder dé centrumgemeente van de Kop van Noord-Holland worden. Een aantrekkelijke stad zijn voor inwoners, bedrijven en bezoekers.

Samen met bewoners, Woningstichting en investeerders werkt de stad daarom aan een ware metamorfose. Forten en toegangswegen worden opgeknapt, winkelstraten opnieuw ingericht en lege plaatsen in de binnenstad worden opgevuld met moderne woningbouw en een langgerekt stadspark van station tot dijk. Het stationsgebied en omliggende winkelstraten worden omgevormd tot een fraai stadshart. Het monumentale Willemsoord is een aantrekkelijk uitgaansgebied geworden met als hoogtepunt straks de verhuizing van de Schouwburg naar een van enorme hallen op het terrein.

Meer informatie vindt u op www.willemalexanderhof.nl (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl