Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 17 mei 2013 Posthuis Middenmeer opgeleverd (gezondheids- en ontmoetingscentrum )

Eind maart 2013 hebben alle huurders van het Posthuis in Middenmeer de sleutels van hun nieuwe, gezamenlijke onderkomen ontvangen uit handen van Wooncompagnie.

Naar verwachting zijn de negen sociale en gezondheidsorganisaties rond eind mei operationeel. Op 20 september 2013, wanneer het gezondheids- en ontmoetingscentrum vol in bedrijf is, wordt een daverende open dag met een feestelijk openingsmoment georganiseerd.

Rond eind mei 2013 zullen de eerste partijen in het Posthuis hun deuren voor het publiek openen. De rest zal zo snel als kan volgen. De grootste huurder is GGD Hollands Noorden, met onder meer jeugdgezondheidszorg en Centrum Jeugd en Gezin.

Daarnaast betrekken Verloskundigencentrum NHN, Omring, bloed- en trombosedienst Starlet, de ANBO, diëtiste Maureen van Schagen, Wonen Plus Welzijn, Logopedisch Centrum Noordwest en Jongerenwerk het Posthuis.

Belangrijke voordelen

Met het nieuwe Posthuis krijgen de bewoners van Middenmeer een zeer toegankelijke ontmoetingsplaats voor jong en oud. De bundeling van gezondheidsorganisaties en sociale verenigingen levert belangrijke voordelen op: praktisch gemak voor de bewoners, samenwerkingsmogelijkheden voor de hier gevestigde partijen en sociale binding voor de totale gemeenschap.

Het Posthuis is een gezamenlijk project van Wooncompagnie en gemeente Hollands Kroon. In het kader van een Provinciale subsidie heeft de gemeente ook een financiële bijdrage geleverd. Daarnaast is ze momenteel met toekomstige huurders in overleg over invulling van het buurthuisgedeelte.

Open dag

De grondige nieuw- en verbouw van het pand aan de Poststraat is uitgevoerd door Ooms Bouwmaatschappij BV uit Scharwoude. Geheel volgens planning is het vorige week opgeleverd. De huurders zijn gestart met het inrichten en uitrusten van hun ruimten. Ook organisatorisch zal het vestigen de nodige tijd in beslag nemen.

Daarom is besloten de officiële opening uit te stellen tot 20 september 2013.

"Dan is alles volledig in bedrijf en kunnen we laten zien hoeveel moois we in huis hebben", aldus de organisatie namens Hollands Kroon en Wooncompagnie, die een feestelijke open dag voor ogen hebben.

Zodra hierover meer nieuws is, verschijnt dit in de plaatselijke huis-aan-huisbladen en op www.hollandskroon.nl.

Meer informatie

Meer informatie over het Posthuis is verkrijgbaar via www.wooncompagnie.nl, het Telefonisch Informatie Punt van Wooncompagnie (0900 - 20 22 373, lokaal tarief) en bij het Wooninformatiepunt aan Laanplein 3 in Schagen. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl