Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 24 mei 2013 Informatiebijeenkomsten 'Voorkom een woninginbraak' in juni en oktober in Hollands Kroon en Schagen

Wist u dat een inbreker gemiddeld 30 seconden nodig heeft om binnen te komen? En dat 90 procent van de inbraken met eenvoudige middelen zijn te voorkomen? U kunt de kans op een woninginbraak behoorlijk verkleinen. Woninginbraken zijn voornamelijk het werk van gelegenheidsinbrekers. Gemeente Hollands Kroon en gemeente Schagen organiseren dit jaar weer informatiebijeenkomsten samen met de politie met praktische adviezen hoe een inbraak kan worden voorkomen.

Bel 1-1-2 bij verdachte situaties

In 80 procent van de gevallen gaat het om een inbreker die inbreekt omdat het simpelweg kan. Ze zijn uit op snel resultaat en gemak en breken daarom in, het liefst in een voor hen bekende omgeving. Als dit niet binnen enkele minuten lukt, geven ze het vaak op. Genoeg reden dus om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken om uw huis of bedrijf binnen te dringen. Als u tijdens verdachte situaties meteen 1-1-2 belt, vergroot u de 'heterdaadkracht' van de politie vele malen.

Informatiebijeenkomsten

Tijdens de informatiebijeenkomsten laat de ex-inbreker zien waar u op kunt letten bij het veilig achterlaten van uw woning en ook wat u vooral niet moet doen. Ook geeft de wijkagent u deze avond praktische adviezen. U bent van harte welkom op een van de volgende informatiebijeenkomsten:

Aanmelden? Dat kan door een mail te sturen naar . Vermeld daarin uw naam, contactgegevens en met hoeveel personen u verwacht te komen. Meld u snel aan, want vol is vol. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl