Onroerend Goed en Wonen: 30 mei 2013 Huurders woningcorporaties Medemblik krijgen betere toegang zorg en welzijn

Om de inwoner beter te kunnen helpen op het gebied van zorg, welzijn en wonen gaan de woningcorporaties en de gemeente Medemblik samenwerken. Daarom is namens Woningstichting Het Grootslag, de Wooncompagnie, De Woonschakel en de gemeente Medemblik op donderdag 23 mei 2013 een samenwerkingsovereenkomst getekend.

De samenwerking heeft een grote voordelen. Medewerkers van de woningcorporaties hebben een signalerende functie. Als zij constateren dat er iets met hun huurder aan de hand is kunnen zij nu, met medeweten van de huurder, de hulp inroepen van één coördinator bij wie zij hun vragen kunnen neerleggen. Een vast aanspreekpunt dat voorkomt dat er vijf keer hetzelfde verhaal wordt verteld.

De coördinator neemt op haar beurt contact op met de huurder en bespreekt het signaal. Daarbij inventariseert zij wat de vragen en problemen zijn. Om de huurder zo goed mogelijk te helpen is het mogelijk om meerdere maatschappelijke organisaties (partners van de gemeente Medemblik) in te schakelen of te betrekken bij vervolgstappen. Dit alles om ervoor te zorgen dat de inwoner van Medemblik zo goed mogelijk geholpen wordt. (Bron: Wooncompagnie)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl