Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 03 juni 2013 Multifunctioneel Centrum Julianadorp weer een stap dichterbij

De gemeente Den Helder, Woningstichting Den Helder en stichting Beheer MFC Julianadorp ondertekenen binnenkort een realisatieovereenkomst.

Anderhalf jaar geleden is het MFC 't Wijkhuis in Nieuw Den Helder gestart. Een tweede komt in Julianadorp. De gemeente, Woningstichting Den Helder (WSDH) en de stichting Beheer MFC Julianadorp ondertekenen binnenkort de realisatieovereenkomst. Hiermee is de weg vrij om het oude Trefpunt te verbouwen tot een nieuw MFC. In dit gebouw zitten straks onder één dak: het Dorpshuis Julianadorp, peuterspeelzaal 't Zwanenest, 's Heerenloo, Triade en het consultatiebureau. De huidige bibliotheek wordt met een aparte verbinding gekoppeld aan het MFC. Ook komt er een nieuwe gymzaal waar zowel de naastgelegen basisscholen als atletiekvereniging Sportlust gebruik van zullen maken.

Een MFC heeft een belangrijke functie in de wijk. Daar waar nu activiteiten en diensten los van elkaar en in aparte gebouwen worden aangeboden werken organisaties in het MFC samen en maken ze gezamenlijk gebruik van de ruimtes.

Straks bezoeken buurtbewoners het centrum om te sporten, komen er met hun kind bij het consultatiebureau, lenen meteen boeken in de bibliotheek en drinken na afloop een kopje koffie in het buurthuis. Kinderen spelen in de peuterspeelzaal, maken muziek en sporten in de gymzaal. Dit bevordert de sociale samenhang in de wijk.

Het MFC Julianadorp opent naar verwachting halverwege 2014 haar deuren. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl