Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 03 juni 2013 Hollands Kroon krijgt drie soorten welstandsgebieden

Hollands Kroon krijgt drie verschillende soorten gebieden, met elk een eigen mate van welstand. Toch is wethouder Franken blij dat Hollands Kroon verder kan met de uitwerking van nieuw beleid: "Het college vindt het belangrijk dat iedereen in Hollands Kroon met veel plezier werkt, woont en leeft.

Dat begint bij wonen in een wijk en huis dat voldoet aan de wensen en behoeftes.

Het college had Hollands Kroon daarom liever volledig welstandsvrij verklaard, maar de raad besloot anders. Nu toch veel gebieden in 2014 welstandsvrij worden bieden we onze inwoners meer vrijheid en verminderen we tegelijkertijd de regeldruk."

De drie verschillende soorten

In het nieuwe welstandsbeleid moet Hollands Kroon drie soorten gebieden gaan hanteren: 1. volledig welstandsvrij gebied: woonwijken en bedrijventerreinen; 2. gebied excessen voorkomen (excessenregeling): kernen en linten, buitengebied en doorgaande wegen; 3. gebied kwaliteit bewaren: historisch waardevolle kernen en linten en beeldbepalende boerderijen. Hollands Kroon heeft volgens de Wet Algemene regels herindeling (Wet Arhi) tot 1 januari 2014 de tijd om het nieuwe welstandsbeleid uit te werken.

Wat doet welstand?

Welstand toetst de geschiktheid van nieuwe gebouwen en aanpassingen aan bestaande gebouwen in relatie tot hun omgeving. Deze toets wordt gedaan bij de aanvraag om een omgevingsvergunning. Er wordt dan gekeken naar het gemeentelijke welstandsbeleid, dat is vastgelegd in de welstandsnota. Er wordt daarbij beoordeeld of de gebouwen passen bij de omgeving. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl