Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 03 juni 2013 College Hollands Kroon vraagt raad laatste geactualiseerde bestemmingsplannen vast te stellen

Het college van burgemeester en wethouders van Hollands Kroon vraagt de gemeenteraad op 27 juni 2013 een aantal bestemmingsplannen vast te stellen voor de voormalige gemeente Niedorp en de kern Anna Paulowna.

Wethouder Lia Franken: “Hiermee voldoet Hollands Kroon aan de wettelijke eis om alle bestemmingsplannen voor 1 juli 2013 te actualiseren. Ik ben trots op onze organisatie, die in anderhalf jaar tijd veel werk heeft verzet om dit voor alle 52 bestemmingsplannen op tijd voor elkaar te krijgen.” Een bestemmingsplan bepaalt wat er in een gemeente met de ruimte mag gebeuren. Er staat bijvoorbeeld in waar winkels, horeca en bedrijven mogen komen en hoe groot gebouwen mogen zijn.

Laatste gebieden

Het college vraagt de raad op 27 juni 2013 vier bestemmingsplannen vast te stellen.

Het gaat om de bestemmingsplannen voor Nieuwe Niedorp, Winkel en Lutjewinkel; ’t Veld, Oude Niedorp, Zijdewind-de Weel; de kern Anna Paulowna; en het buitengebied van de voormalige gemeente Niedorp.

Zienswijzen

Alle bestemmingsplannen hebben in ontwerp ter inzage gelegen. Hollands Kroon heeft hierop diverse zienswijzen ontvangen. In de raadsvoorstellen van elk bestemmingsplan heeft het college de ontvangen zienswijzen verwerkt. De gemeenteraad beslist uiteindelijk over de zienswijzen.

Meer weten?

U vindt de stukken, waaronder de zienswijzenota’s, vanaf half juni 2013 op onze website bij de raadsagenda van 27 juni 2013. Heeft u een zienswijze heeft ingediend? Dan krijgt u na de raadsvergadering een brief van het college met het besluit van de raad. Meer algemene informatie over bestemmingsplannen vindt u op www.hollandskroon.nl (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl