Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 13 juni 2013 57 woningen in Schagen gaan van label F naar A

Wooncompagnie logoBron: Wooncompagnie - Wooncompagnie is gestart met een uniek renovatieproject in hartje Schagen. In totaal worden 57 woningen compleet aangepakt. Zo worden de daken, vloeren en gevels vervangen. De nadruk bij dit project ligt niet alleen op zaken als comfort en uitstraling, vooral ook op de energiezuinigheid. Alle woningen gaan namelijk naar een energielabel A, een bij renovatiewerkzaamheden uniek resultaat. De ideeën en plannen voor dit grootscheepse project zijn overigens samen met bewoners stapsgewijs ontwikkeld.

Toe aan een flinke opknapbeurt

De woningen aan de Veeteeltstraat, Marktstraat en de Kanaalstraat dateren van 1958 en zijn toe aan een flinke opknapbeurt. Het project duurt in totaal tien maanden en wordt gefaseerd uitgevoerd. Er is gestart met de renovatie van woningen aan de Veeteeltstraat en het eerste blok van de Marktstraat. De betreffende huurders krijgen tijdelijk een gestoffeerde wisselwoning aangeboden.

Compleet nieuwe, geïsoleerde schil

Om de buurt een karakteristieke en gevarieerde uitstraling te geven wordt gewerkt met twee aannemers: VDM Woningen uit Drogeham en Aannemersbedrijf Ooijevaar uit Alkmaar. De renovatie aan de binnenzijde is vrijwel identiek.

Bijzonder is dat VDM Woningen in een kort tijdsbestek de complete schil van de gevel verwijdert en vervangt door een isolatiepakket, inclusief steenstrips.

Lagere energielasten

Want de woningen worden vooral ook zeer energiezuinig. De huizen gaan van een gemiddeld energielabel van F naar A, een label dat doorgaans alleen bij nieuwbouw wordt bereikt. De bewoners krijgen dus een vernieuwde, comfortabele woning én lagere energielasten.

Samen wensen in kaart brengen

Van meet af aan (ruim twee jaar geleden) heeft Wooncompagnie de bewoners actief betrokken bij voorbereiding van het renovatieproject. 'We wilden dit project echt samen oppakken met de huurders, die veelal jarenlang in hun huis wonen,' vertelt woonconsulente Jojanneke Kouw. 'We hielden een enquête en verschillende bijeenkomsten in een vrije woning aan de Kanaalstraat.'

Betrokkenheid van bewoners

Er werden twee bewonerscommissies gevormd, die de leden zelf een naam gaven: Hart van Schagen en Goed Wonen. Deze commissies filterden de wensen van bewoners richting de woningcorporatie. De inspraak ging ver, van de kleur baksteen tot zuiver technische zaken. Bewonersparticipatie en energiebesparing zijn speerpunten binnen het beleid van Wooncompagnie.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl