Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 19 juni 2013 Kennissessie 'Het Groene Kruid' Heerhugowaard

In de vroege ochtend van 29 mei 2013 heet gedeputeerde Jaap Bond het gezelschap in het clubhuis van de Heerhugowaardse voetbalvereniging Reigerboys van harte welkom.

Gedeputeerde Bond vertelt geinspireerd over duurzaam bouwen en renoveren in de provincie Noord-Holland, de rol van de Energy Board en de beschikbaarheid binnenkort van extra risico-dragende financiering voor duurzame energieprojecten.

Op uitnodiging van Innovatiesnelweg is de overheid en het bedrijfsleven ruim vertegenwoordigd om het verhaal achter de realisatie van de woningen 'Het Groene Kruid' aan te horen, één van de vele projecten die ondersteund wordt door Innovatiesnelweg.

De bouwsector, economisch van groot belang in de regio Noord-Holland Noord, maakt zeer zware tijden door. Toch worden er succesvolle projecten gerealiseerd, zoals 'Het Groene Kruid' in Heerhugowaard, een gezamelijk project van Ontwikkelaar Timpaan, Bouwbedrijf Henselmans en Adviseur Koppen Vastgoed.

Timpaan ontwikkelt 'Het Groene Kruid', 24 starterswoningen in de Stad van de Zon, één van de grootste energie-neutrale wijken van de wereld. De unieke woningen voldoen aan de hoogste bouwtechnische criteria en zijn daardoor laag energievragend, onderhoudsarm, bieden het hoogste wooncomfort en een gezond leefklimaat. Met drie kamers en een veranda, al dan niet met tuin, bieden zij prachtige woonruimte aan één- en tweepersoonshuishoudens en jonge gezinnen.

Door de juiste mix van ontwerp, ruimte, aantrekkelijke prijs en laag energieverbruik wist ontwikkelaar Timpaan binnen enkele maanden alle woningen te verkopen.

Willem Koppen van Koppen controleert en begeleidt de bouw. De woningen zijn op zich al heel energiezuinig, maar door de inbreng van Koppen Vastgoed wordt dat geoptimaliseerd. Puur door de kwaliteit te controleren. Bijvoorbeeld in de fabriek waar de kozijnen worden vervaardigd maar ook tijdens de bouw. Eén continue kwaliteitscheck. Voor oplevering gaat Koppen Vastgoed de woningen nogmaals controleren met een infraroodcamera en rooktesten om te zien dat er geen lekken in de woningen meer zijn. Alleen bij tevredenheid wordt er opgeleverd en krijgt de koper één van de meest energiezuinige woningen van Nederland!

Innovatiesnelweg zorgt dat het soort duurzame projecten, als 'Het Groene Kruid', technieken en kennis onder de aandacht worden gebracht.

De voorbeelden van duurzaam bouwen en kennis-sessies worden daaromheen georganiseerd.

De kennis wordt gratis gedeeld met bouwbedrijven, installateurs, eigenaren en gebruikers.

Kwaliteit wordt gewaarborgd door het meetbaar maken van milieu-effecten en energieverbruik.

Intensieve communicatie over nut en noodzaak van duurzaamheid bevordert het bewustzijn van alle partijen in de bouwkolom.

Rene Jansen, projectleider van Innovatiesnelweg; 'Het is belangrijk dat wij de innovatieve bouwkolom in Noord-Holland ondersteunen en versterken. Nieuwe partners die waarde toevoegen aan de praktijk van duurzaam bouwen zijn van harte welkom'. (Bron: Innovatiesnelweg.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl