Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 27 juni 2013 Planet Texel; combineren van ambities en mogelijkheden - doe de smaaktest

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - De Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) heeft Texel uitgeroepen tot één van haar drie Projectateliers. Uit een eerste verkenning blijkt dit voor Texel vele mogelijkheden te bieden. Onder de noemer Planet Texel wordt de komende tijd gewerkt aan een vergezicht voor Texel. Hoe zijn de diverse Texelse ambities, zoals energieneutraal, economisch gezond, prettig wonen en werken en toeristisch aantrekkelijk, optimaal te combineren met de natuurlijke, landschappelijke en cultuurhistorische waarden van het eiland.

Op maandag 17 juni 2013 werd Planet Texel gelanceerd in Kaap Skil. Bezoekers werden na een inspirerend betoog van wethouders en architecten gevraagd om actief inbreng te hebben op stellingen rondom eventuele toekomstige landschappelijke ingrepen op Texel.

Het doel van het IABR projectatelier _Planet Texel_ is door middel van ontwerpend onderzoek tot een vergezicht voor Texel te komen, waar bestuurders, organisaties en bewoners praktische en concrete ideeën aan kunnen ontlenen en het handelen op kunnen baseren. Reeds bestaanden documenten zoals Beeld van Texel, bestemmingsplannen, structuurvisie en beeldkwaliteitplannen geven een heldere en breed gedragen richting voor mogelijke en wenselijke ontwikkelingen van Texel. Deze documenten vormen een basis voor dit ontwerpend onderzoek. Door het integraal benaderen en koppelen van de diverse ambities van Texel en deze in relatie te brengen met de natuurlijke, ruimtelijke, landschappelijke en cultuurhistorische waarden van het eiland, ontstaat inzicht in de (on)mogelijkheden van de diverse plannen en voornemens en de mogelijke interactie tussen diverse keuzes. De resultaten van Planet Texel zullen hun weg gaan vinden in de projecten, programma’s en organisaties op het eiland. En in het denken van de Texelaar.

Tentoonstelling Kunsthal

De resultaten van Planet Texel zijn onderdeel van de hoofdtentoonstelling van IABR–2014–URBAN BY NATURE– in de Kunsthal in Rotterdam die opent op 24 mei 2014 . Voorafgaand, in januari 2014 worden de eindresultaten van het ontwerpend onderzoek op Texel gepresenteerd. Na afloop van de expositie in de Kunsthal komt een deel van de expositie naar Texel.

Smaaktest

De Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) heeft Texel uitgeroepen tot één van haar drie Projectateliers. Onder de noemer _Planet Texel_ wordt de komende tijd gewerkt aan een vergezicht voor Texel. Hoe zijn de diverse Texelse ambities, zoals energieneutraal, economisch gezond, prettig wonen en werken en toeristisch aantrekkelijk, optimaal te combineren met de natuurlijke, landschappelijke en cultuurhistorische kwaliteiten van ons eiland.

Doe de smaaktest

Planet Texel is benieuwd naar uw mening. Doe de smaaktest op www.smaaktesttexel.nl en geef aan wat u mooi of juist niet mooi vindt voor toekomstig Texel.

De resulaten van Planet Texel worden op Texel gepresenteerd en zijn onderdeel van een de tentoonstelling IABR02014-URBAN BY NATURE in de Kunsthal in Rotterdam in mei 2014 .

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl