Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 01 juli 2013 Den Helder: Opening park in De Schooten op 3 juli 2013

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Op 3 juli 2013 om 14.00 uur vieren bewoners van De Schooten samen met de gemeente Den Helder en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de officiële opening van het nieuwe park.

Onthulling nieuwe naam

Dit park met veel groen, stoere bomen, een zwaluwmuur en heel veel water is een plek waar bewoners elkaar ontmoeten en waar kinderen afspreken om samen te spelen. Daarom verdient dit park een passende naam. Dat vinden ook wethouders Pia Bruin en Suzanne den Dulk. Zij hebben buurtbewoners gevraagd om mee te denken en daar is flink gehoor aan gegeven. De oproep heeft meer dan 100 inzendingen opgeleverd. De wethouders onthullen samen met de bedenkers de nieuwe naam.

Ambassadeurs

De wethouders stellen ook ambassadeurs van het park aan. 15 leerlingen van de drie basisscholen in de wijk willen deze belangrijke rol het komende jaar vervullen. Hoogheemraad Rob Veenman voert met deze nieuwe ambassadeurs een eerste belangrijke taak uit. Samen met de leerlingen van groep zeven vergelijkt Rob Veenman de kwaliteit van het water uit het park met het water uit de Doggersvaart. Door het scheiden van de watersystemen werken de gemeente en het hoogheemraadschap aan schoon en veilig water in wijken en in de stad. Daarnaast krijgt de natuur meer kans door de gezamenlijke aanleg van natuurvriendelijke oevers en visoverlevingsplaatsen.

Feest voor de buurt

De opening wordt een feestelijke dag vol activiteiten zoals een wandeling met de wethouders en hoogheemraad, vogels te spotten op de uitkijkpost, de kwaliteit van het water in het park te onderzoeken of een rondje te varen in een kano.

Medewerkers van de gemeente Den Helder en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier staan de hele middag klaar om vragen te beantwoorden.

Beplanting

Hoewel het park er al prachtig bijligt is het tijdens de feestelijke opening nog niet helemaal klaar. Het bosplantsoen wordt in het najaar aangebracht. Wie groene vingers heeft, weet dat oktober 2013 de beste maand is om nieuwe planten in de grond te zetten. De natuur heeft dan de meeste kansen om goed aan te slaan.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl