Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 12 juli 2013 Aftrap voor starterswoningen aan de Anne Frankstraat in Den Burg

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Gemeente Texel en de vereniging Collectief van Particuliere Opdrachtgevers (CPO) Den Burg tekenden op zaterdag 5 juli 2013 jongstleden een overeenkomst voor de afname van grond in Den Burg West. Hiermee wordt de aftrap gegeven voor de bouw van in eerste instantie vijf starterwoningen.

De ondertekening vond plaats op de locatie zelf in een bouwkeet van aannemer Vries en Van de Wiel. Wethouder Eric Hercules van de gemeente en Guus Bakker (voorzitter), Arno van Schaik, en Bas Gietemans tekenden namens de vereniging CPO den Burg 1 de grondafnameovereenkomst. De vereniging CPO Den Burg 1 is een collectief van particuliere opdrachtgevers die in eerste instantie 5 starterwoningen willen bouwen aan de Anne Frankstraat. Later staat de bouw van woningen in het middensegment op het programma.

Guus: "Vandaag is een mooie dag, de vele maanden voorafgaand hieraan worden beloond. De eerste stap voor het sluiten van de grondovereenkomst is gemaakt. De vergunningen zijn aangevraagd en het project wordt nu verder door ons uitgewerkt. We verwachten in januari 2014 te gaan bouwen. Het leuke aan dit project is dat je als CPO deelnemer alles zelf besluit. We spraken met Woontij over een zekerheidsstelling, hebben zelf het overleg gevoerd met de gemeente en gaan de komende periode overleg houden met de omwonenden, architect en aannemer. Gelukkig worden we ondersteund door Bas van stichting CPO-NH."

Aanvullend vertelt Arno: "Doordat we zelf ontwikkelen, willen we ook zelf de afbouw doen. Dat betekent dat de aannemer alleen maar de buitenkant van de woning bouwt. Hierdoor besparen we ons geld. We denken de hoekwoningen straks zo rond de 185.000 en de tussenwoningen rond de 170.000 euro zullen kosten".

Dit is een uniek concept volgens Bas Gietemans van stichting CPO-NH. "Het principe is dat starters een 'kluswoning' kopen, maar dan wel een volledig nieuwe woning. Onze CPO-deelnemers komen zelf uit de bouw, vandaar dat we met hen tot dit concept zijn gekomen. De overige woningen rondom deze 5 starterwoningen worden in september verder uitgewerkt. Op Facebook, CPO Texel, is meer informatie beschikbaar.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl