Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 12 juli 2013 Aanpak grondwateroverlast in De Zes te Den Burg van start

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - De gemeente Texel is op 18 juni 2013 gestart met rioleringswerk in de Zes te Den Burg. Het vervangen van deze riolering vindt vervroegd plaats. Het college besloot hiertoe vanwege de ervaren grondwateroverlast. Door het vervangen van het bestaande stelsel blijft de grondwaterstand nu ook op peil. De eerste fase van de werkzaamheden van de Gasthuisstraat tot aan de helft van de inrit van de Gollards is naar verwachting begin juli 2013 klaar.

De buurt heeft de afgelopen jaren meerdere keren grondwateroverlast ondervonden.

Aangezien het om een grootschaliger probleem gaat dan een enkel perceel (waarbij de eigenaar verantwoordelijk is voor een goede afvoer) heeft het college besloten de vervanging enkele jaren naar voren te halen.

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het bestaande rioolstelsel door een nieuw stelsel. Het nieuwe rioolstelsel kan meer water afvoeren, waardoor de kans op grondwateroverlast tot een minimum beperkt wordt.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl