Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 22 juli 2013 Inwoners Den Helder kiezen dit najaar ontwerpvariant nieuw stadhuis

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Den Helder bouwt een nieuw stadhuis op de stationslocatie. Er worden drie ontwerpvarianten ontwikkeld die dit najaar aan de bevolking van Den Helder worden voorgelegd.

Het college van burgemeester en wethouders hecht veel waarde aan transparantie over het besluitvormingstraject, en laat daarom de definitieve keuze uit de drie varianten over aan de gemeenteraad, nadat eerst de Helderse bevolking zich heeft uitgesproken.

Op dit moment worden drie ontwerpvarianten ontwikkeld voor het nieuwe stadhuis en de inrichting van het Stationsplein:

  1. een variant met behoud van het oude postkantoor én het stationsgebouw
  2. een variant met behoud van het oude postkantoor
  3. een variant met volledige nieuwbouw

Gekozen variant wordt uitgewerkt

In het najaar van 2013 worden de drie ontwerpvarianten aan het brede publiek gepresenteerd. Iedere kiesgerechtigde inwoner van Den Helder ontvangt een persoonlijke uitnodiging om zijn of haar stem uit te brengen op het ontwerp van zijn of haar keuze. Mede op basis van deze stemmen zal de raad de variant kiezen. Deze variant wordt vervolgens uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

Eerdere inbreng van bewoners

De bevolking van Den Helder is al in een eerder stadium bij de totstandkoming van de drie varianten betrokken geweest. Zo zijn er in 2012 vijf bewonersbijeenkomsten georganiseerd waarin mensen konden meedenken over het project. Op 29 mei 2013 vond nog een bijeenkomst met direct omwonenden plaats om opnieuw zorgen en wensen te inventariseren. Deze worden in de beoordelingscriteria voor de ontwerpvarianten meegenomen. Ook hebben inwoners van Den Helder in 2012 een keuze gemaakt uit drie sfeerimpressies. Het winnende sfeerbeeld geldt als richtinggevend voor het definitieve ontwerp.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl